--> Місяць життя дитини-діабетика на Волині коштує мінімум 5 тисяч гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Місяць життя дитини-діабетика на Волині коштує мінімум 5 тисяч гривень

0
-1
Місяць життя дитини-діабетика на Волині коштує мінімум 5 тисяч гривень
У Волинській області живе більше сотні дітей-діабетиків, чиї батьки змушені щомісяця витрачати мінімум 5 тисяч гривень на лікування.

Про це «Волинь24» розповів заступник голови громадської організації «Інсулін» Ігор Волохань.

З його слів, на Волині є 125 дітей з цукровим діабетом. Всі вони мають діабет першого типу і є інвалідами.

Якщо дитина отримує інсулін через шприц-голки, її батьки щомісяця витрачають мінімум 5 тисяч гривень на такі розхідні матеріали, як тест-смужки, голки тощо. Якщо ж діабетик отримує інсулін через помпу (пристрій для безперервного введення інсуліну, - ред.), витрати зростають до 8 тисяч.

Громадський активіст каже, що в багатьох державах помпами хворих на діабет забезпечують за рахунок бюджету. Наприклад, в США близько 80% діабетиків користуються цим пристроєм.

Його основна перевага – необхідність робити лише один прокол на 3 дні, тоді як із звичайним шприцем за цей же час потрібно робити близько 15 ін’єкцій. До того ж помпа суттєво полегшує життя школярів, які не перебувають під постійною опікою батьків. Втім, така «розкіш» доступна не кожному.

Ігор Волохань каже, що держава повністю забезпечує діабетиків лише інсуліном та частково - тест-смужками , яких вистачає лише на кілька місяців. Тим часом рівень цукру в крові потрібно міряти мінімум 10 разів на день, тому батьки змушені купувати розхідні матеріали власним коштом. Хто ж не може собі цього дозволити, намагається всіляко зекономити та використовує одну голку декілька разів. А це призводить до ускладнень.

Члени громадської організації звернулись до депутатів обласної ради, аби ті ухвалили програму підтримки хворих на цукровий діабет.

«Ми безліч разів просили місцевих депутатів звернутись до Верховної Ради та вирішити цю проблему, але ніхто цього так і не зробив. Ми сподіваємось, що це вдасться хоча б депутатам нового скликання», - наголошує заступник голови ГО «Інсулін».

З його слів, для того, щоб забезпечити волинських дітей-діабетиків усім необхідним, на рік потрібно 4,8 мільйона гривень.
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні