Схема купівлі голосів на Волині: виборці продаються за 400 гривень

0
1
Схема купівлі голосів на Волині: виборці продаються за 400 гривень
На Волині активно діє налагоджена схема купівлі голосів.

Про це на своєму блозі в інтернет-виданні "Волинь24" пише журналіст Антон Бугайчук.

У 23 окрузі, де тривають вибори у Верховну Раду України, зафіксували випадки купівлі голосів.

Розпочинається така схема підкупу ще у штабі, де власне й готують людину-агітатора.

"При цьому їх вчать конспірації та «правильного» спілкування із людьми, щоб в тих навіть не виникало тіні сумнівів щодо моральності голосування за гроші. Головне для таких агітаторів – внести в голови потенційних виборців (чи закріпити) приблизно таку думку, «всі політики однакові, тільки обіцяють, а наш голова однієї із місцевих рад зробив майданчики, оновив стадіони, допомагає дітям, дає путівки тощо", - йдеться в тексті.

За словами інформаторів журналіста, такі агітатори уже на місцях можуть готувати собі так званих послідовників, які будуть пропонувати гроші за голоси своїм знайомим. За таку "роботу" особа теж отримує оплату.

Щодо сум та списків, то за словами журналіста, за умови внесення у список ім’я, прізвища і номера телефону, людина одержує 200 гривень, далі, на передодні - людям обіцяють "накинути" ще по 200.

Також такі суми не є "межею", оскільки між покупцями голосів виникає певна конкуренція. Саме тому доводиться платити більше, аби отримати такі потрібні голоси.

Зрозуміло, що самі ж кандидати в депутати та й їх наближені особи голосно заявляють про те, що їхні "руки чисті" й вони ніколи не займались такою діяльністю.

"А ще вигідним для них аргументом є те, що опонент із Радикальної партії Сергій Була займається матеріальним заохоченням людей відкрито. Йдеться про роздавання вил, якими люди нібито мають «виносити владу та корупцію». Зрозуміло, що дуже мало людей насправді наважаться когось проштрикнути вилами. Натомість в господарстві мешканців переважно сільського округу вила пригодяться", - пише журналіст.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НА БЛОЗІ АНТОНА БУГАЙЧУКА.




Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні