Під Луцьком на сміттєзвалище викинули люмінесцентні лампи

0
3
Під Луцьком на сміттєзвалище викинули люмінесцентні лампи
На Брищенське сміттєзвалище, що у Луцькому районі, вивезли люмінесцентні лампи.

З такою інформацією до депутата Рокинівської селищної ради звернувся один з місцевих мешканців, - повідомляє "Громадське.Волинь".

Після цього депутати створили комісію і вирушили на смітник. На місці вони пересвідчилися у достовірності повідомлення, зафіксували це на фото, склали акт обстеження, викликали Державну службу з надзвичайних ситуацій та поліцію.

Наступного дня директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич повідомив, що зловмисників встановили, а небезпечне сміття вивезли з Брища.

Довідка:

Усі люмінесцентні лампи містять ртуть (у дозах від 40 до 70 мг), яка є отруйною речовиною і відносяться до I класу небезпеки для навколишнього середовища. Ця доза може заподіяти шкоду здоров’ю, якщо лампа розбилася. Якщо постійно піддаватися згубному впливові пари ртуті, то вона буде накопичуватися в організмі людини, шкодячи здоров’ю. Подібно до утилізації батарейок, утилізацію лампочок в Україні забезпечують переважно добровольці та оперативно-рятувальна служба.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні