--> Чорничний бізнес: скільки можна заробити за сезон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чорничний бізнес: скільки можна заробити за сезон

0
2
Чорничний бізнес: скільки можна заробити за сезон
На Волині – чорничний бум. За день збирачі можуть заготувати від 10 до 20 кг ягід. Приймальники за кілограм дають 20-23 грн, більше можна отримати, коли продавати на базарі.

Все ж найспритніші на хороших ягідниках можуть за день заробити 400-600 і більше гривень. За сезон один збиральник може здати ягід на приблизно 5-6 тисяч, - пише "Волинська газета".

Більшість збирачів користуються гребінками, що заборонено. Лісівники також забороняють заготівлю чорниць будь-якими механічними чи ручними пристроями.

Штраф за використання гребінки чи біраха становить 51 грн, окрім того лісоохоронці мають право за кожен зібраний гребінкою кілограм чорниць додатково нарахувати 177 грн за завдану лісовим угіддям шкоду.

Щоправда, до таких радикальних форм лісоохоронці вдаються вкрай рідко. Найчастіше, лісівники просто вилучають знаряддя заготівлі або ж обмежуються профілактичною бесідою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні