Начальник луцької поліції засекретив матеріали про побиття активістів?

0
2
Начальник луцької поліції засекретив матеріали про побиття активістів?
Луцька поліція не надала адвокатам громадських активістів, на яких напали невідомі, всіх документів досудового розслідування.

Про це пише у Фейсбуці активіст "Самооборони Волині" Богдан Климчук.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року під час місцевих виборів побили активіста Самооборони Сергія Рижкова, а в лютому 2016 року вчинили напади на Климчука та Сергія Чурікова, які долучалися до процесу атестації поліції.

“Оскільки досудове розслідування зухвалих нападів на моїх побратимів самооборонівців Сергія Рижкова, Сергія Чурікова і мене зайшло у глухий кут, ми вирішили скористатися послугами адвоката. І як виявилось наша доблесна луцька поліція без будь-яких офіційних, вмотивованих постанов не показує частину матеріалів досудового розслідування", – повідомив Богдан Климчук.

Він додав: "В приватній розмові поліцейські кажуть, що на те є усна вказівка начальника луцького відділу поліції Ігоря Муковоза“

“Навіть у тій частині матеріалів, що була надана, наш представник виявив ряд недоліків і недопрацювань слідства і подав клопотання на 31 пункт по двох справах. В матеріалах ми виявили доручення про проведення слідчих дій, які так і з невідомих причин залишились не виконаними, а по моїй справі взагалі відсутні будь-які допити свідків”, – додав він.

“От і виникає знову логічне питання: для кого і для чого суд поновлював пана Муковоза на його посаді і що він зробив після його поновлення?", - пише Климчук.

"Виходить якщо поліція не може забезпечити нормального розслідування, цей правоохоронний орган так і залишається простим виконавцем замовлень тих чи інших політичних сил?” – пише активіст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні