Соцпрацівники намагались стягнути з лучанки з інвалідністю більше 33 тисяч гривень

0
-3
Соцпрацівники намагались стягнути з лучанки з інвалідністю більше 33 тисяч гривень
Департамент соціальної політики Луцької міської ради вимагав від лучанки з інвалідністю повернути більше 33 тисяч гривень виділеної допомоги. Про це йдеться на сайті Української Гельсінської спілки з прав людини.

У лютому цього року до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у місті Луцьку звернулася місцева жителька. Лучанка повідомила, що Департамент соціальної політики вимагає від неї повернути неправильно виплачену допомогу в розмірі понад 33 тисячі гривень.

Пані Оксана (ім’я змінено) отримувала субсидію на часткове відшкодування витрат на оплату комунальних послуг із 2010-го року. Жінка має інвалідність другої групи.

У січні цього року Департамент соціальної політики Луцької міської ради подав позов проти пані Оксани з вимогою стягнути виплачену їй впродовж останніх років соціальну допомогу, яку вона отримувала для утримання малозабезпеченої сім’ї. Своє рішення структура обґрунтовує поданням недостовірної інформації про майно: жінка не вказала, що у її власності знаходиться ще й земельна ділянка для ведення господарства та житловий будинок. У січні 2016-го року Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс постанову щодо стягнення із лучанки 33 537 гривень, 53 копійок.

Пані Оксана за допомогою звернулася до працівників громадської приймальні УГСПЛ. Юристи підготували апеляційну скаргу на постанову Луцького міськрайонного суду Волинської області щодо скасування цього рішення, оскільки жінка має інвалідність та не може в повному обсязі оплачувати комунальні послуги.

В результаті, Львівський апеляційний адміністративний суд задовільнив скаргу пані Оксани і скасував постанову за позовом Департаменту соціальної політики Луцької міської ради про стягнення виплаченої соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та закрив провадження у цій справі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні