Кожен лучанин отримує більше 50 кілограмів шкідливих речовин на рік

0
-2
Кожен лучанин отримує більше 50 кілограмів шкідливих речовин на рік
Минулого року від стаціонарних та пересувних джерел забруднення в атмосферу Луцька потрапило 11,2 тисяч тонн шкідливих речовин, а це на 7,4% менше, ніж у 2014 р.

На кожного жителя в середньому припало по 51,5 кілограм шкідливих речовин проти 55,8 позаторік, інформує Район. Луцьк з посиланням на Головне управління статистики у Волинській області.

Від пересувних джерел забруднення в атмосферу надійшло 10,3 тисяч тонн шкідливих речовин, що на 7,5% менше, ніж у позаминулому році, з них – від автомобільного транспорту 10,1 тисяч тонн або 97,7%, 0,2 тисячі тонн (2,3%) – від виробничої техніки.
Стаціонарними джерелами 67 підприємств та організацій міста торік в атмосферне повітря викинуто 0,9 тисяч тонн забруднюючих речовин, що на 6,1% менше, ніж у попередньому році. Основними забруднювачами були ПАТ "Гнідавський цукровий завод", ТзОВ "Західна теплоенергетична група" та ДП МОУ ЛРЗ "Мотор", на які припадає понад 50,5% викидів у місті.

Випадків екстремального забруднення атмосферного повітря протягом року на території міста не виявлено.

На підприємствах та в домогосподарствах міста протягом 2015р. утворилось 293,0 тисяч тонн відходів І–ІV класів небезпеки.

Найбільша частка утворених відходів (99,9%) припадає на відходи IV класу небезпеки, які за класифікатором визначені як мало небезпечні. На кінець 2015р. в місцях організованого складування та на території підприємств накопичено 1608,9 тисяч тонн відходів І–ІV класу небезпеки, з них 33,7 т – І–ІІІ класу небезпеки.

На охорону довкілля підприємства та організації міста витратили 66,5 мільйонів гривень. Поточні витрати підприємств на заходи, які повинні знизити шкідливий вплив на довкілля, становили 64, 1 мільйон, що в 1,6 раза більше позаминулорічного, капітальні інвестиції в об’єкти природоохоронного призначення – 2,4 мільйони гривень, що в 3,5 раза більше позаминулорічного.

На оплату послуг природоохоронного призначення (на охорону атмосферного повітря, очищення зворотних вод від забруднюючих речовин, збирання, транспортування і розміщення відходів) підприємства витратили 36,6 мільйонів гривень. В структурі витрат переважають витрати на очищення зворотних вод (92,2%).

За забруднення навколишнього середовища підприємствам, організаціям та установам міста пред’явлено екологічний податок на загальну суму 4,8 мільйона гривень, в тому числі плата за розміщення відходів (44,1%), викиди в атмосферне повітря (35,1%) та скиди у водні об’єкти (20,8%). Фактично сплачено 4,6 мільйони гривень екологічного податку (95,7% пред'явленого).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні