--> Відкрили меморіальну дошку загиблому на сході лучанину-добровольцю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відкрили меморіальну дошку загиблому на сході лучанину-добровольцю

0
1
Відкрили меморіальну дошку загиблому на сході лучанину-добровольцю
У Луцьку освятили меморіальну дошку на честь загиблого 2 роки тому на Луганщині айдарівця Рустама Хамраєва.

Відкриття відбулося в п’ятницю, 17 червня, - повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

На вшанування пам’яті зібралися рідні, друзі та бойові побратими. Прийшли віддати шану і небайдужі громадяни та депутати міської ради.


Заступник міського голови Сергій Григоренко нагадав, що Рустам був активним учасником Євромайдану, де отримав поранення. Добровольцем пішов до війська, служив в лавах батальйону «Айдар». Загинув герой 17 червня поблизу селища Металіст Луганської області від крупнокаліберного кулемету, прикриваючи відхід побратимів.
Товариш Рустама та депутат луцької міської ради Андрій Козюра згадував Хамраєва як хорошого товариша. Депутат розповів, як малими грали разом у футбол на шкільному подвір’ї.


На відкриття меморіальної дошки прийшов ще один із друзів Рустама, з яким разом вони разом проводили дитинство, ‒ Дмитро Гладунов. Чоловік згадував, як в дворі на вулиці Кравчука познайомився із Рустамом. Пригадував, яким непосидючим був айдарівець. За словами Гладунова, Хамраєв постійно відстоював справедливість та був щирим патріотом своєї держави.


На вшанування пам’яті солдата прийшли учні та вчителі 9 школи, де навчався Рустам. Завуч Оксана Кротова висловила щире співчуття родині загиблого, і пообіцяла розповідати своїм учням про героїчний вчинок добровольця.


Мама Антоніна Хамраєва подякувала усім причетним до встановлення та відкриття меморіальної дошки її сину. Зі сльозами на очах згадувала, як її син пішов на війну. Жінка розповіла, що перед поїздкою на Схід Рустам говорив : «Тепер наші барикади там. Тепер наш Майдан там». Також мама загиблого розповіла, що її син залишився вірним своїй державі до останнього подиху і зустрів смерть достойно як герой.

«Пройшло вже 2 роки із дня загибелі мого сина. І сьогодні Рустам нарешті повернувся додому. Тепер він кожного дня буде зустрічати та проводжати мене. Я кожного дня заходжу до його кімнати і кажу «Добрий ранок, сину», ‒ плачучи додала вона.


Після відкриття дошки усі молилися за загиблим добровольцем Рустамом Хамраєвим та поклали квіти до освяченого меморіалу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні