У Луцьку хочуть провести «Тато-фест»

0
2
 У Луцьку хочуть провести «Тато-фест»
Восени у Луцьку планують провести новий фестиваль «Тато-фест», а також встановити у місті урни для вживаного одягу.

Такі ідеї з’явилися в учасників Форуму розвитку міста, який відбувся у Луцьку кілька тижнів тому. Тоді більше сотні громадських активістів обмінялись поглядами щодо майбутнього Луцька. Учасники заходу озвучили десятки цікавих пропозицій, які мають на меті розвинути туризм, інвестиційну привабливість, освіту та культуру у Луцьку.

У четвер, 16 червня ці та інші ідеї чиновники та громадські діячі обговорювали у Луцькій міській раді. Організатори форуму розповіли, які ініціативи профінансують та хто може сподіватись на підтримку міської влади.

Голова ради правління ГО «Молодіжна платформа», керівник Молодіжного центру Волині та один з організаторів Форуму розвитку міста Захар Ткачук розовів, що, восени у Луцьку планують провести новий фестиваль «Тато-фест», встановити у місті урни для вживаного одягу та відкрити хаб – місце для зустрічей та спілкування представників трьох середовищ: громади, місцевого самоврядування та бізнесу.

Ще низка цікавих проектів наразі розглядається.
Громадська активістка Юлія Євпак зазначила, що на думку багатьох учасників форуму, Луцьк повинен стати фестивальною столицею та мультикультурним центром освіти. Відтак, підтримки потребують численні ідеї щодо організації нових фестивалів та атракцій: проведення екскурсій дахом найдовшого житлового будинку, організація водних екскурсій на гондолах тощо.

Діячка також пропонує створити спеціальний веб-сайт з інформацією про Луцьк, який може допомогти потенційним інвесторам більше дізнатись про центр Волині. В цьому допоможе й створення хабу та музею історії міста, адже про минуле Луцька, на жаль, мало знають не лише мешканці інших міст та країн, а й самі лучани.
Ідею зі створенням громадського хабу та музею історії міста підтримав перший заступник луцького мера Тарас Яковлев.

«Ми спробуємо знайти місце для об’єднання бізнесу з громадськими організаціями, в якому можна виділити окрему кімнату для ілюстрації історії міста», - зауважив чиновник.

Посадовець також розповів, що у нього є «революційна ідея» щодо розвитку обласного центру, однак поки він вирішив її не озвучувати.
Подібні форуми у Луцьку планують організовувати і надалі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні