У Луцьку нарешті взялись за стратегію розвитку, - мерія

0
4
У Луцьку нарешті взялись за стратегію розвитку, - мерія
У Луцьку нарешті приступили до активної розробки стратегії розвитку на найближчі кілька десятків років, заявив перший заступник міського голови Тарас Яковлев.
Про це він заявив у четвер, 16 червня під час презентації напрацювань учасників Форуму розвитку міста.
Нагадаємо, кілька тижнів тому у Луцьку відбувся Форум розвитку міста. Тоді більше сотні громадських активістів обмінялись поглядами щодо майбутнього Луцька.
Тарас Яковлев зауважив, що міська рада запрошує усіх небайдужих та активних лучан взяти участь в розробці стратегії розвитку міста. Зокрема – поділившись своїм баченням майбутнього Луцька.
«Напрямки стратегії повинні об’єднати навколо себе якомога більше лучан, незалежно від їхніх переконань та поглядів», - наголосив «зам» мера.
Очільник громадської організації «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк також розповів, що створення стратегії розвитку передбачає кілька етапів: діагностику стану міста, визначення проблем та шляхів їх вирішення, аналіз можливостей міста, пошук загроз для втілення планів та власне створення документу, в якому будуть зафіксовані чіткі проекти.
Усі ці етапи будуть пройдені лише за умови широкого обговорення з мешканцями міста – переконаний Гоцалюк.
«На написанні стратегії робота не завершується – надзвичайно важливим є внесення змін, адже світ швидко змінюється і ті стратегії, які писались 2-3 роки тому, вже не відповідають дійсності. Особливо це стосується України», - підкреслив Петро Гоцалюк.
Він додав, що стратегія розвитку – це фактично угода про співпрацю між громадою, владою та бізнесом.
Програмний директор Інституту Політико-Інформаційних Досліджень Михайло Войтович також вважає, що серйозні зміни у місті можливі лише «на фоні маленьких перемог», тому міській владі не можна ігнорувати навіть незначні ініціативи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні