Морозильні камери: класифікація та критерії вибору*

0
2
Морозильні камери: класифікація та критерії вибору*
Морозильна камера – обладнання для заморожування та зберігання продуктів. Випускається у вигляді побутових моделей та великих промислових агрегатів. Сучасні морозильні камери мають безліч програм та додаткових функцій. Бюджетні моделі підтримують однаковий температурний режим у всіх відсіках. Більш дорогі пристрої дозволяють вибирати різну температуру в кожному відділенні, залежно від видів продуктів.

Переваги морозильних камер:

  • зручне закладання продуктів;

  • різноманітність температурних режимів;

  • великий вибір обсягів та розмірів;

  • простий процес розморожування та обслуговування;

  • можливість зберігання великогабаритних продуктів.



Класифікація


За способом встановлення морозильні камери діляться на 3 види:

  1. Горизонтальні. Нагадують велику скриню з кришкою і часто використовуються у сфері торгівлі. Підходять для зберігання однотипних продуктів, оскільки в них відсутні полички для розподілу вмісту. Можуть мати кошики для зберігання окремих груп продуктів.

  2. Вертикальні. Нагадують холодильник, підходять для встановлення у будинках та квартирах. Мають лотки та полиці для зберігання продуктів.

  3. Вбудовані. Їх можна встановити всередині кухонної шафи. Таке обладнання перевершує інші моделі зовнішнім дизайном, тому має вищу ціну.


Тип управління в камерах буває 3 видів:

  • Механічне — керування здійснюється за допомогою руків'я.

  • Електромеханічне — контроль заданого температурного режиму забезпечує термостат. Керування відбувається за допомогою кнопок.

  • Сенсорне — агрегат оснащений дисплеєм на зовнішній стороні дверей. Одним дотиком можна встановити температурний режим, не відкриваючи при цьому морозилку.



За типом розморожування розрізняють ручні та автоматичні пристрої. У першому випадку агрегат періодично потребує розморожування. Для цього потрібно витягнути його з розетки, видалити всі продукти та почекати, поки лід повністю розтане. Агрегат з автоматичним розморожуванням збирає воду в спеціальну ємність, не створює на стінках іній, тому не потребує розморожування.

Рекомендації щодо вибору



Враховуйте потужність морозильної камери. Для побутового використання підійде модель середньої потужності, оскільки вона менше витрачатиме електроенергії.

Для великої родини варто обирати горизонтальний агрегат з об'ємом внутрішнього резервуара від 198 до 243 л. На сім'ю із 1–2 осіб доцільно купити камеру місткістю до 142 л. У ній зручно зберігати велику кількість напівфабрикатів.

Важливою функцією морозильної камери вважається перемикання режиму роботи. Влітку охолодження можна збільшити, а в холодну погоду зменшити. Зважайте на герметичність обладнання. Дверцята повинні щільно прилягати та не пропускати повітря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні