Чи вмовить путін лукашенка напасти на Україну

0
Чи вмовить путін лукашенка напасти на Україну
До повномасштабного вторгнення в Україну Владімір Путін встановив практично повний контроль за Білоруссю. При цьому йому досі не вдалося вмовити Алєксандра Лукашенка відправити свої війська в Україну, пише 24 канал.

Кремль інвестував мільярди доларів, щоб взяти під контроль Білорусь, а Путін докладав до цього власний час. Про це в інтерв'ю 24 каналу заявила співробітниця американського Інституту вивчення війни Наталія Бугайова.

«Попри всі важелі впливу, які Путін має на Лукашенка, очільник Кремль демонструє усьому світу, що цього всього недостатньо, щоб Лукашенко залучив власні збройні сили безпосередньо у цій війні», – заявила Бугайова.

Дослідниця вважає, що вторгнення Білорусі зараз – малоймовірне. Серед причин є ставлення громадян цієї країни до війни в Україні. Вони сприймають її не так, як росіяни. У білорусів нема ідеологічної чи практичної мети участі у бойових діях.

То ж Лукашенко і далі створюватиме «ілюзію корисних дій». Бугайова наголосила, що його підтримка Путіна буде мінімальною.

«Білорусь у війну не вступить, але Лукашенка з рахунків скидати не можна. Росія зараз хоче максимально відтягнути українські сили від фронту, і використовує для цього Білорусь. Тобто місце для Білорусі в російському сценарії є», – заявила працівниця ISW.

Рано чи пізно Кремль може спробувати використати Білорусь. Ставлення білорусів до цього залежатиме від ситуації на полі бою. Зокрема, Лукашенко схвалюватиме рішення орієнтуючись на те, чи досягли окупанти успіху в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні