--> Чому путін відправляє на війну проти України малі народи росії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому путін відправляє на війну проти України малі народи росії

0
Чому путін відправляє на війну проти України малі народи росії
Російський диктатор може свідомо використовувати мобілізацію як інструмент етнічної чистки.

Про жахливі наслідки анексії українських територій для самої Російської Федерації в есеї на The Atlantic пише Енн Еплбаум, повідомляє ТСН.

2014 року президенту РФ Володимиру Путіну зійшла з рук анексія Криму під соусом фіктивного референдума. Цього разу в "референдуми" не вірить вже ніхто, навіть союзники Росії. Тож це виклик світовому порядку та принципу непорушності кордонів, і якщо поведінку Росії повторять інші країни, сама вона може постраждати.

Також останній крок Путіна ― апогей зневаги до інституту виборів і політичного плюралізму.

"У світі, який пропонує сучасна російська влада, єдиною силою є жорстокість, скерована, зокрема, проти меншин у РФ. Адже саме дагестанці, буряти, тувинці, кримські татари стали обʼєктами найактивнішої мобілізації", - зазначила авторка.

Еплбаум називає цю стратегію геноцидом не тільки українського народу, але й цих етносів, які проживають у РФ.

"Масову втечу росіян за кордон Путін навіть заохочує і сприймає як певною мірою очищення нації. Також мобілізація ― це спосіб "замастити кровʼю" руки якомога більшої кількості росіян, а погрози відправити воювати проти України стала замінником загрози ГУЛАГу в Радянському Союзі. Але режим Путіна не вічний, як і анексія територій, які РФ навіть не контролює", - додала авторка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні