--> Україна у пришвидшеному порядку подає заявку на вступ до НАТО, — Зеленський | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна у пришвидшеному порядку подає заявку на вступ до НАТО, — Зеленський

0
Україна у пришвидшеному порядку подає заявку на вступ до НАТО,  — Зеленський
Президент Володимир Зеленський оголосив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу, пише Українська Правда.

"Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто.

Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку.

Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО".

Зеленський зазначив, що пришвидшений порядок можливий, бо цього року Фінляндія і Швеція почали приєднання до альянсу без плану дій щодо членства.

За словами президента, для України це буде закріпленням на рівні договору того, що і так уже досягнуто в житті.

Зеленський також заявив, що доки всі члени НАТО досягнуть консенсусу щодо вступу України, Київ пропонує реалізувати український безпековий договір про гарантії безпеки.

Заявку на членство України в НАТО на камеру підписали президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Цей крок зроблено після проголошення нової анексії президентом Росії Володимиром Путіним, який теж на камери підписав "договори про приєднання" окупованих територій із власними ставлениками на сході й півдні України: у Луганській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях.

Зеленський назвав це фарсом та спробою Росії "вкрасти те, що їй не належить, переписати історію і перемалювати кордони".

Перед своїм відеозверненням Зеленський провів ставку головнокомандувача та засідання Ради національної безпеки та оборони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні