В Україні змінили правила виїзду чоловіків за кордон

0
В Україні змінили правила виїзду чоловіків за кордон
Від 27 вересня набули чинності зміни до правил перетинання кордону, затверджені постановою Кабінету міністрів України від 10 вересня 2022 року № 1044. Зміни переважно стосуються порядку пропуску через кордон осіб, які мають проблеми зі здоров’ям, та тих, хто їх супроводжує.

Про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби України.

Відповідно до змін, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які є супроводжувачами, вже не обмежена кількість перетинів кордону на виїзд з України. Зауважимо, раніше дозволялося лишень 1 раз на час дії воєнного стану. Вказані чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначених переліком захворювань, яких вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку.

У ДПСУ наголошують, що українці, які підлягають призову під час мобілізації, зобов’язані повернутися з-за кордону не пізніше, ніж особи, яких вони супроводжували.

"Постанова чітко регламентує категорії осіб та документи, які необхідні для перетину кордону. Варто наголосити, що для різних категорій осіб визначені різні документи, які підтверджують ступінь спорідненості чи факти здійснення догляду. Для уникнення відмов у пропуску рекомендуємо особам, які планують перетинання кордону, перед прибуттям до пунктів пропуску ретельно ознайомитися з вимогами Правил перетинання кордону та мати усі передбачені документи", - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні