--> Нечисть та змії виповзають на землю: що заборонено робити 27 вересня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нечисть та змії виповзають на землю: що заборонено робити 27 вересня

0
Нечисть та змії виповзають на землю: що заборонено робити 27 вересня
Воздвиження Хреста Господнього відзначається 27 вересня. Це одне з 12 найважливіших свят у християнстві. Воно також відоме під назвою Хрестовоздвиження. У цю дату віруючі прославляють одну з найважливіших святинь у християнстві - хрест, на якому був розіп'ятий Ісус, пише УНІАН.

Як відзначається Воздвиження Хреста Господнього
На саме свято і протягом тижня після нього проходять церковні служби і богослужіння. Віруючі можуть відвідати таку службу і помолитися іконі Животворящого Хреста. Протягом святкування в храмах виставляють символ Животворящого Хреста, і парафіяни можуть прикластися до святині. Біля святині просять благополуччя, міцного здоров'я та захисту від темних сил.

Якщо немає можливості відвідати церковну службу, то можна помолитися і вдома. Головне робити це з чистими помислами. На Хрестовоздвиження можна зібратися з сім'єю за святковим столом, але страви повинні бути пісними.

В цей день читають молитви на Воздвиження і просять у Бога зцілення від хвороб, прощення гріхів та благословення.

Що не можна робити на Хрестовоздвиження
На Воздвиження встановлено суворий піст, тому сьогодні не можна їсти м'ясо, яйця і молочні продукти. Наші предки вважали, що хто сьогодні порушить піст, той згрішить.

У це свято не можна лаятися матом, сваритися з рідними, мстити і заздрити.
Народні прикмети сьогодні забороняють відправлятися в подорож, ходити в гості і гуляти в лісі. Наші предки побоювалися нечисті і змій, які, за повір'ями, виповзають на землю в цю дату. Однак церква ці заборони не підтверджує.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні