--> Чому росія атакує іранськими дронами лише певні області | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому росія атакує іранськими дронами лише певні області

0
Чому росія атакує іранськими дронами лише певні області
Іранські дрони можна запускати лише туди, куди вистачає дальності польоту

Іранські дрони-камікадзе «Шахід-136» усе частіше використовуються окупантами для атак по Україні, проте вони можуть застосовуватися противником тільки на тій території, куди вистачає дальності польоту безпілотника. Тому російські військові продовжуватимуть користуватися і безпілотниками, і крилатими ракетами.

Про це в ефірі об'єднаного теле- та радіомарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Тактико-технічні характеристики (дронів, – ред.) ще не вивчені повністю, тому що є спірні дані про те, наскільки далеко вони можуть бути спрямовані. Зараз це вивчається. Думаю, що найближчим часом повідомимо й зорієнтуємо всіх», – пообіцяла Гуменюк.

Представниця оперативного командування «Південь» раніше розповідала, що іранські дрони можна збити звичайною стрілецькою зброєю, проте їх складно виявити комплексам протиповітряної оборони, які є в Україні.

Мотор БПЛА «Шахід-136» досить шумний – як мопед, тобто наближення дрона чутно. Але висота, яку може набирати безпілотник, і його невеликий розмір заважають збити об'єкт. Крім того, дрони керовані й часто під час атаки змінюють напрямок руху.

За попередніми даними, один «Шахід-136» може нести від 27 до 40 кг тротилового еквівалента вибухівки. У Росії його іменують «Герань-2». Збройні сили України вивчають тактику ворога щодо використання цієї зброї.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні