Під Луцьком запровадили карантин

0
Під Луцьком запровадили карантин
На вулиці Конякіна у Луцьку місцеві мешканці виявили осередок американського білого метелика, який вражає дерева. У громаді ще торік ввели карантин, який діє і досі, пише ВСН.

За словами начальниці відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, саме фітосанітари Держпродспоживслужби оцінюють масштаби поширення шкідника та ухвалюють рішення щодо доцільності запровадження карантину у регіоні. Проте наразі інформації щодо цього не було.

Начальниця відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Ірина Хайдукова зазначила, що на території Луцької та частково Боратинської громад рішенням обласної та районної адміністрацій ще торік запровадили карантин, який діє і до сьогодні. У цих документах чітко прописано, що боротьбу з цим шкідником повинен проводити саме власник земельної ділянки, на якій виявили комах.

«Також карантин запроваджений у Маневичах, Ковелі та Камінь-Каширську. Зняти його зможуть після того, як п'ять років поспіль не підтвердиться наявність цих шкідників. Його запроваджують адміністрації за поданням фітосанітарного інспектора», - сказавла жінка.

Раніше Волинь24 писали про те, що дерева в Луцькому парку поїдають гусениці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні