--> В Україні рекордні ціни на помідори: чому подорожчали | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні рекордні ціни на помідори: чому подорожчали

0
В Україні рекордні ціни на помідори: чому подорожчали
Українські тепличні комбінати отримали можливість вкотре підвищити ціни на томати, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Як відзначають самі виробники, підвищення цін викликано, насамперед, підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції тепличного томату: зниження середньодобових температур та скорочення світлового дня згубно позначилися на процесі дозрівання тепличної продукції, у зв’язку з чим вибірки у тепличних комбінатах різко скоротилися.

Сьогодні українські тепличні комбінати пропонують томат по 30-40 грн/кг ($0,82-1,09/кг), що в середньому на 41% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. За словами представників тепличних комбінатів, погіршення погодних умов на більшій частині території країни спричинило уповільнення дозрівання томату. Таким чином, пропозиція даної продукції помітно знижується, що на тлі активного попиту дає можливість виробникам щодня підвищувати відпускні ціни в даному сегменті.

Зазначимо, що на сьогоднішній день відпускні ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому на 39% вищі, ніж на початку вересня 2021 року. При цьому гравці ринку не виключають подальшого зростання цін у даному сегменті за умови збереження поточних темпів збуту даної продукції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні