--> Білорусь готує 15 тисяч військових до можливого вторгнення в Україну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Білорусь готує 15 тисяч військових до можливого вторгнення в Україну

1
Білорусь готує 15 тисяч військових до можливого вторгнення в Україну
Росія тисне на Білорусь, щоб та відкрила другий фронт на півночі України. Водночас невизнаний президент Білорусі уникає вступу у війну, пише УНІАН.

Про це розповів генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

За словами експерта, білоруси готують певну кількість військових до можливого вторгнення, але «роблять все можливе і неможливе для того, щоб не увійти в цю активну фазу бойових дій».

«Хоча путін тисне, дуже серйозно тисне. Супротив дуже серйозний і у білоруського народу, і в армії. Але це диктатура, і ми розуміємо, що вона може відповідним чином спрацювати. На поточний час наша розвідка і союзники показують, що сил у них недостатньо. Вони не мають досвіду. Там є окремі частини спеціальної бригади, які проходили підготовку спільно з російськими, і вони фінансово їх забезпечують і підгодовують лукашенка, але цього не вистачає для того, щоб серйозно діяти. Тому що там дуже складна місцевість для ведення бойових дій», - заявив Романенко.

За наявними на зараз даними, Білорусь може залучити від 8 до 15 тисяч військових. Хоча білорусам буде вкрай важко наступати, адже вони "не обстріляні". Військових РБ могли б змішати з росіянами, які вже мають досвід ведення бойових дій, але експерт вважає це малоймовірним, адже такі росіяни вже задіяні у бойових діях на сході та півдні України.

"Інших резервів у них фактично нема, а ті, які набираються в Російській Федерації, – це непідготовлений особовий склад, слабко навчений, і його ефективність відповідна. Хоча військові повинні прораховувати всі варіанти, плани готуватися, і це робиться, йде робота щодо формування оборонних рубежів на півночі нашої держави, йде підготовка територіальної оборони на цьому напрямку і так далі", - сказав Романенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От не хоче *уйло сам нести відповідальність! А ви бульбаші далі терпіть свого бульбофюрера, влізьте ще глибше у війну то будете на рівні з мордором нести відповідальність!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні