Українцям у Польщі виплачують по 1500 злотих: як отримати

0
Українцям у Польщі виплачують по 1500 злотих: як отримати
Українські біженці в Польщі, які вже мають на руках «Карту поляка», можуть отримувати додаткову матеріальну допомогу від польського уряду, пише Today.

Асоціація Wspólnota Polska, Фонд Wolność i Demokracja та Фонд Pomoc Polakom na Wschodzie виділяють по 1505 злотих на дорослих та по 752,50 злотих для неповнолітніх дітей.

Також українці можуть безкоштовно відвідувати курси польської мови, отримати співфінансування витрат на курси підвищення кваліфікації, курси професійної підготовки, допомогу психологів, перекладачів та інших фахівців. Усі витрати на це компенсують гуманітарні організації.Українці з «Картою поляка» можуть отримати по 1505 злотих: як оформити допомогуРозраховувати на додаткову допомогу можуть:

власники «Карти поляка» та їхні найближчі родичі, включаючи подружжя, нащадків по висхідній та низхідній лінії;

особи, які мали «Карту поляка», але строк її дії закінчився у зв'язку з отриманням виду на постійне проживання на території Республіки Польща або польського громадянства, а також їхні найближчі родичі;

громадяни Польщі з постійним місцем проживання в Україні (реєстрація), а також їхні найближчі родичі: чоловік, батьки по висхідній лінії (батьки, діди та бабусі) та низхідні (діти, онуки).
Спільною умовою для кожного українця є факт його прибуття на територію Республіки Польща після початку війни в Україні - з 24 лютого 2022 року.

Звернутися за допомогою можна по телефонам гарячої лінії: 48 506 782 789; +48 519 023 817; +48 518 254 853.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні