Українців закликали купувати продукти на зиму: у чому причина

1
Українців закликали купувати продукти на зиму: у чому причина
За словами аналітика «Центру біржових технологій» Максима Орищака, м'ясо дорожчатиме через зростання цін на корм для тварин. А ось молочна продукція, фрукти та овочі «зростуть в ціні через сезонний факторо», пише БізнесUA.

«Тому кожному українцю, розуміючи свій продуктовий набір, варто почати купувати товари, що не швидко псуються. Наскільки можливо підстрахувати себе з точки зору здатності прогодуватися восени і взимку – настільки це варто зробити», – зазначив експерт.

Водночас, в Україні подорожчала гречка. Станом на 13 серпня, середня ціна її складає 93,97 грн/кг. Це на 5,34 грн/кг більше, ніж було на початку місяця – тоді вона в середньому коштувала 88,63 грн/кг.

Варто зазначити, що асортимент гречаної крупи в супермаркетах залишається мізерним. Наприклад, у деяких мережах представлений лише один вид гречки, причому власної торгової марки.

Дефіцит гречки в Україні розпочався навесні і продовжився у літні місяці. Причинами стали ажіотажний попит на початку війни та зупинка імпорту круп з Росії.

Проте фахівці запевняють, що вже восени гречки побільшає, а ціни на неї знизяться до 65-70 грн. Справа в тому, що у цей період у продажу з'явиться українська гречка нового врожаю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за що купувати, коли влада не випускає на роботу???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні