Хто з українців може не платити податки в Польщі

0
Хто з українців може не платити податки в Польщі
Біженці, які переїхали до Польщі через війну в Україні і при цьому працюють дистанційно, можуть не платити податки на користь цієї країни. Замість цього вони можуть платити податки в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на лист, опублікований Міністерством фінансів Польщі.

У повідомленні відомства йдеться, що українці можуть платити податки на користь своєї держави, якщо вони отримують доходи не з польських джерел. Йдеться про тих співробітниць компаній, у яких немає зареєстрованого представництва в Польщі.

"Таким чином, Польща проявила солідарність з Україною, щоб українські платники податків могли продовжувати підтримувати економіку своєї країни, навіть перебуваючи за кордоном через війну", — відреагували у VisitUkraine.today.

"Як правило, ми не виключаємо можливості збереження центру життєвих інтересів українців в Україні під час війни", — йдеться в листі Міністерства фінансів Польщі.

Через два місяці війни в Україні Офіс ефективного регулювання (BRDO) та ІТ-асоціація України звернулися до уряду і Міністерства фінансів країн ЄС - Польщі, Чехії, Болгарії, Німеччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Вони попросили не змінювати податкове резидентство підприємців-біженців, які опинилися у цих країнах через війну.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні