Заборонили продавати айфони

0
Заборонили продавати айфони
Колумбія стала першою країною в світі, яка законодавчо заборонила імпорт і продаж iPhone і iPad з підтримкою мережі 5G. Блокування пов’язане із заявкою Ericsson, яка бореться з Apple за отримання ліцензійних зборів за патенти, що стосуються мереж 5G, які американська компанія не має наміру платити в нинішньому вигляді, пише GSM.

Суд Боготи задовольнив прохання Ericsson і наказав заборонити імпорт, продаж і навіть рекламу окремих продуктів Apple. Йдеться про iPhone 12, iPhone 13 , а також останніх iPad, тобто про всі гаджети, які підтримують мережі 5G . Apple зобов’язана зв’язатися з онлайн-магазинами та звичайними магазинами, а також із платформами соціальних мереж, щоб змусити їх заблокувати продаж пристроїв, які вже є на їхніх складах.

Цей крок колумбійського суду пов’язаний зі скаргою, яку Ericsson подав проти Apple. Шведська організація звинувачує виробника iPhone у використанні їхніх патентів без сплати відповідних ліцензійних зборів. Сама Apple стверджує, що, незважаючи на важливість патентів, роялті вимагаються надто високі. Цікаво, що Apple намагалася довести в суді, що наразі в Колумбії немає мережі 5G, доступної для споживачів, тому наказ не повинен виконуватися. Просто, згідно з планами, перші мережі мають запустити цього року, тому такий довід не переконав суддю.

Цікаво, що колумбійський суд також видав судову заборону, яка перешкоджає Apple подати позов в іншій країні, щоб змусити скасувати заборону в Колумбії або відкликати Ericsson свою скаргу. Тим не менш, юристи американської компанії подали клопотання в Техасі про те, щоб суддя Родні С. Гілстрап звільнив Apple від усіх зборів і штрафів, що випливають із судової заборони, виданої в Колумбії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні