--> У Варшаві зникла тисяча біженців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Варшаві зникла тисяча біженців

0
-1
У Варшаві зникла тисяча біженців
Депутатка лівих партій Анна-Марія Жуковська вважає, що прокуратура має провести розслідування ситуації, яка трапилася в центрі для біженців у Global Expo, що на вулиці Модлінський. На початку червня воєвода Костянтин Радзівіл заявив про закриття пункту після його перевірки - кількість біженців у центрі допомоги була значно меншою, ніж говорив приймальник.

Пункт прийому біженців з України, що працює в залі Global Expo на вулиці Молдінська, був останнім центром проживання українців у Варшаві, яким керував воєвода Костянтин Радзівіл. На початку червня воєвода оголосив про закриття пункту та повідомив, що наприкінці червня перемістить усіх біженців та жінок-біженок до Ptak Expo у Надаржині, пише Wyborcza.

Офіційною причиною стали результати перевірки, проведеної відомством 10 червня. У звіті товариства йшлося про 2224 особи, а за контролем воєводи в залі було 1018 біженців. За кожну людину воєвода має платити кілька десятків злотих на день. Ще одну перевірку провели 24 червня. І тут були розбіжності. Під час перевірки загалом на місці розміщення перебувало 906 осіб, у наданому до MUW звіті вказано 2328 осіб. Різниця між цифрою, зазначеною у звіті, та фактичним станом, встановленим під час перевірки, була ще більшою і становила 1422. Тому невідомо, куди, за першими повідомленнями, поділися більше тисячі людей.

Тож українців, які проживають у центрі, вирішили переселити до Надажина.

Біженці не хочуть переїжджати до Надажина

Проте запланований переїзд пішов не так, як планувалося. Біженці не хочуть туди йти і протестують. Вони чули про крадіжки у Надажині в залі Ptak Expo. Деякі також зазначили, що їм легше працювати у Варшаві та відправляти дітей до школи. Тому автобуси, доставлені в понеділок і вівторок, залишилися порожніми.

Однак об’єкт Global Expo у Варшаві вже давно має сумну славу. З моменту відкриття серед волонтерів ходили чутки про дефіцит ліків та порушення санітарних норм. Був випадок, коли воєвода не хотів, щоб туди заходили журналісти.

За словами депутата Єремі Чарнецького, який неодноразово був волонтером у різних пунктах допомоги біженцям, центр на вулиці Модлінській, ймовірно, працював без будь-яких процедур.

"У пресі писали, що власник — банкрут. Якщо хтось зник безвісти в Модлінській, то скільки людей зникло в Надажині? Не може бути так, щоб люди, які приходять по допомогу до органів державної влади, не почувалися і не були в безпеці. Нам соромно і прикро, що так сталося", — сказав Чернецький.

Анна-Марія Жуковська додала, що очікує, що воєвода Костянтин Радзивіл повідомить прокуратуру про порушення, які надають асистанс-послуги в Global Expo.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні