З міста почали масово виїжджати мами з дітьми

0
6
З міста почали масово виїжджати мами з дітьми
Мер Іван Федоров повідомив, що з Мелітополя почали масово виїжджати мами з дітьми і за останні півтора тижні відтік населення збільшився у рази, пише Ріа Мелітополь.

Мер Мелітополя Іван Федоров пов'язує це зі стартом вступної кампанії.

«Батьки та учні хочуть навчатися в українських вишах. Також вони їдуть на підконтрольну Україні територію, аби вступити до українських шкіл. Наплив на виїзд такий самий, як і вперше тижні окупації Мелітополя», – пояснив у прямому ефірі мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Усі атестати для випускників 9-х та 11-х класів вже надруковані та знаходяться у Запоріжжі. Для тих, хто не може отримати атестат в обласному центрі, можна отримати номер та серію атестату в електронному вигляді і цього достатньо для подання документів, щоб вступити до вузів.

Завдяки зусиллям Міністерств регіональної політики, науки та освіти для дітей з окупованих територій розробили особливі правила вступу. Їм не потрібно складати тести, достатньо онлайн співбесіди для вступу до будь-якого державного вишу України.

«І це дуже важливо для наших дітей, оскільки вони перебувають не в рівних умовах із тими, хто перебуває на підконтрольній Україні території. Усі наші виші та коледжі вже перереєстровані на підконтрольних територіях і повернуться до міста після деокупації», - зазначив Іван Федоров.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні