Коли долар виросте до 40 гривень - прогноз експерта

0
1
Коли долар виросте до 40 гривень - прогноз експерта
Гривня може девальвувати вже у липні до 40 гривень за долар

Уперший день липня курс готівкового долара до гривні стабілізувався, що правда на думку деяких експертів ненадовго і вже цього місяця національна валюта може девальвувати до 40 гривень за 1 долар, пише Телеграф.

Так, керівник відділу аналітики ДК Forex Club Андрій Шевчишин вважає, що у липні курс може впасти до 38-40 гривень, щоправда, за низки умов.

Поки що купити валюту в банках проблематично і це суттєво стримують і девальвацію, і ринок. Проте ситуація зміниться, якщо у липні до країни прийде макрофінансова міжнародна допомога. Це дозволить Нацбанку провести девальвацію національної валюти, маючи у запасі достатній обсяг золотовалютних резервів.

"У такому разі Нацбанк може провести контрольовану девальвацію гривні, піднявши курс міжбанку, і ми побачимо на ринку зсув. Але тільки у випадку, коли сюди зайдуть гроші, і Нацбанк зможе вільніше ними розпоряджатися, отримавши запас міцності", — вважає Андрій Шевчишин.

Поки що є лише публічні заяви про майбутні транші, але безпосередньо терміни надходження та обсяги не озвучуються. Нацбанк на них очікує, якась частина коштів час від часу заходить, але цього, на думку експерта, недостатньо.

"За більш активного заходу був би запас міцності для проведення більш відкритої політики. Перша мета – 38-40 гривень за 1 долар на готівковому ринку, але лише у разі, якщо Нацбанк проведе відповідну офіційну девальвацію, тобто зрушить курс до поточного ринкового", – вважає Андрій Шевчишин.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні