Чому догляд за собою важливий під час війни

0
Чому догляд за собою важливий під час війни

«Поки я тут, в безпеці, тішу свою шкіру дорогою косметикою, хтось сидить у підвалі без води та під обстрілами». Ці думки картають вас і змушують відмовитися від звичного догляду? Дарма. Догляд — це не розкіш і не розвага серед чуми. Це рутинна дія, яка може допомогти триматися купи та допомагати іншим. Як саме? Розповімо далі.



Як може допомогти догляд за собою?


Вмивання обличчя гелем, нанесення улюбленої маски Redken, масажування тіла скрабом — це все дрібні повторювальні рухи, які не потребують роботи мозку. Своєрідна медитація. Цей ефект підсилює доволі сильний аромат косметики, нерідко із заспокійливими властивостями, який дарує приємні емоції. Завдяки цьому навіть ранкова рутина з догляду за шкірою обличчя перетворюється на відпочинок від жахливих новин і тривожних думок.



Існує й інша користь від доглядальних ритуалів. І психологи, і власний досвід переконують, що порядок зовні дуже допомагає навести лад всередині мозку та серця. Відтак доглянута шкіра й охайне волосся та нігті — це вже перший крок до того, щоб оговтатися від шоку, залишити панічний настрій і налаштуватися на боротьбу задля перемоги.



Які ритуали подарують найкраще заспокоєння?


Війна переконала кожного, що життя та бажання не можна відкладати на потім. Тому зараз чудова нагода зробити все те, на що бракувало часу, та й саме такі тривалі сеанси догляду дадуть змогу максимально відпочити та відновити внутрішні сили. 



Ось кілька ідей для втілення:



  • повноцінний догляд за обличчям: розпочніть з гелю, тоді глибоко очистьте шкіру пілінгом, нанесіть тканинну маску та завершіть ритуал масажем обличчя роллером із сироваткою;

  • глибоке відновлення волосся: придбайте філер або маску, яка працює довго, але ефективно, та витримайте її 30–40 хвилин із періодичним нагріванням, а тоді нанесіть найпахучіший міст і зволожте кінчики олією;

  • домашнє спа: наберіть ванну гарячої води, додайте кілька крапель ефірної олії, жменю грубої морської солі або барвисту бомбочку для ванної, полежте у ванній із книгою чи улюбленим серіалом та чашкою чаю, а після на хвилинку прийміть душ з чистою водою і в заверщення зволожте шкіру ароматним лосьйоном.


Пам’ятайте: брудне волосся, зламані нігті та лущення на шкірі не допоможуть нам виграти війну, а ваша впевненість і спокій для активних дій цілком можуть стати маленьким кроком до перемоги.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні