У десяти областях України виявили штам «Омікрон»: чи є серед них Волинь

0
-3
У десяти областях України виявили штам «Омікрон»: чи є серед них Волинь
У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що штам коронавірусу «Омікрон» зафіксували у 10 областях України.

Про це пише ВолиньPost.

Штам коронавірусу виявили у Київській, Дніпропетровській, Житомирській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Херсонській областях.

Відомо, що офіційно штам «Омікрон» на території Волинської області ще не зареєстрований, але є підстави вважати, що він вже активно циркулює на Волині.

«Хоч ми ще не маємо офіційного підтвердження циркуляції Омікрону на Волині, дані епіднагляду вже свідчать про те, що активне його поширення вже відбувається. Велика кількість волинян зараз хворіє другий раз, а це свідчить про те, що люди не мали імунітету до Омікрону. Більше того, хворіє чимала кількість дітей і молоді, а для цього штаму характерне активне поширення у цих вікових групах», - розповіла завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Ірина Єнжиєвська.

Вона додає, що у Львівській області, з якою межує Волинь, вже офіційно підтвердили «Омікрон». Оскільки він передається значно швидше, ніж «Дельта», тож, ймовірно, вже встиг вразити і нашу область.

Ірина Єнжиєвська зазначила, що ситуація із поширенням коронавірусу на Волині станом на 24 січня – контрольована.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні