--> Арешт до 15 діб: в Україні посилили відповідальність за домашнє насильство | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Арешт до 15 діб: в Україні посилили відповідальність за домашнє насильство

0
5
Арешт до 15 діб: в Україні посилили відповідальність за домашнє насильство
Президент підписав закон щодо посилення відповідальності за домашнє насильство.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

У документі йдеться про те, що постраждала особа має право отримати відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, які були завдані унаслідок домашнього насильства.

Відтепер до відповідальності притягуватимуться військовослужбовці, військовозобов'язані та резервісти, а також особи начальницького складу НАБУ, рядового й начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України, служби цивільного захисту, ДБР та поліцейські.

Правопорушення за домашнє насильство каратимуться накладенням штрафу, або громадськими роботами від 30 до 40 годин, або адміністративним арештом на строк до 10 діб.

Якщо ж правопорушення буде повторним і вчиненм протягом року, за нього передбачатиметься штраф, або громадські роботи від 40 до 60 годин, або адмінарешт на строк до 15 діб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні