Чому шкіра старіє і як зупинити цей процес

1
-4
Чому шкіра старіє і як зупинити цей процес
Припинити повністю процес старіння шкіри неможливо.

Проте реально уповільнити цей процес і трохи продовжити молодість, розповіла косметологиня Яна Смирнова в Instagram.

За її словами, є багато різних теорій старіння шкіри, серед яких 3 основні: фотостаріння, глікостаріння, хроностаріння.

Фотостаріння – це пошкодження шкіри надмірним УФ-випромінюванням і вільними радикалами. Щоб його уникнути, треба захищати шкіру від сонця, уникати шкоди від довкілля і використовувати антиоксиданти. Не варто використовувати косметику, яка провокує окислювальні реакції.

Косметологиня пояснила також, що глікація – процес взаємодії білків з цукрами, який запускається в організмі при підвищенні рівня глюкози. Тому волокна колагену й еластину "склеюються", а шкіра втрачає еластичність, свіжість, з'являються зморшки, розширені судини, пігментація та інші неприємності. В такому випадку, треба дотримуватись дієти, де не їсти багато цукру, простих вуглеводів і продуктів з високим вмістом глюкурування - КПГ.

Хроностаріння - це природні вікові зміни. Основну роль в старінні відіграють вільні радикали, глікація, запальні процеси, на які можна вплинути, а не вік.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Закон України про рекламу" "Закон про мову" - Популяризація і продаж продуктів, підприємництва не сертифікованих в Україні... Реклама має бути лише українською мовою, яка є єдиною державною.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні