--> Росія заявляє, що домовилась про обмін утримуваними до 19 квітня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Росія заявляє, що домовилась про обмін утримуваними до 19 квітня

0
1
Росія заявляє, що домовилась про обмін утримуваними до 19 квітня
Учасники гуманітарної підгрупи погодили деталі обміну утримуваними. Планується, що обмін відбудеться до 19 квітня.

Про це повідомила спецпредставник глави ОБСЄ Хайді Грау пише ТАСС.

«На виконання принципової домовленості, досягнутої тристоронньої контактною групою за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України, робоча група ТКГ з гуманітарних питань сьогодні погодила деталі майбутнього взаємного звільнення і обміну особами, які утримуються в зв’язку з конфліктом на сході України«, – йдеться у заяві, яку поширив офіс спецпредставника ОБСЄ в Україні.

Домовленість про обмін утримуваними була досягнута на засіданні контактної групи 8 квітня. Як зазначив за підсумками засідання повпред Росії Борис Гризлов, списки утримуваних – погоджені.

Представниці угруповань «ДНР» і «ЛНР», так звані «уповноважені з прав людини» Дар’я Морозова та Ольга Кобцева уточнювали, що обмін домовилися провести до Великодня, який цього року припадає на 19 квітня. Зазначається, що Україні мають повернути 19 утримуваних в обмін на 18 людей.

Раніше міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі каналу «Україна 24» заявив, що Москва поки не підтвердила згоди на обмін утримуваними на засіданні, яке відбулось 8 квітня. Він також сказав, що Кремль повинен передати відомості про те, кого він включить у список на обмін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні