Була Дніпропетровська область, а стане Січеславська

0
2
Була Дніпропетровська область, а стане Січеславська
Про перейменування Дніпропетровської області говорили вже давно.

При чому думки розділились. Хтось хотів, аби ця область стала Дніпровською, але більшість фахівців виступали за Січеславську.

Так, сьогодні, 7 лютого 2019 року, до Конституційного суду Верховна Рада України направила законопроект про перейменування.

Про це повідомляє Еспресо.TV

«За» законопроект №9310-1 про перейменування на Січеславську проголосували 240 народних депутатів.

Далі цей законопроект спрямували на висновок Конституційного суду. А законопроект № 9310 за перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську не підтримали. «За» проголосували 144 нардепа. Дніпропетровську область перейменують для того, щоб унеможливити використання у назві області символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Депутатам запропонували дві назви: Дніпровську або Січеславську, аби була альтернатива і легше зробити вибір. Тобто, один законопроет – внесений президентом стосовно Дніпровської області і один – депутатський стосовно Січеславської області.

Нагадаємо, що Верховна Рада 19 травня 2016 року в рамках політики декомунізації перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро. 20 листопада 2018 року Рада провалила спробу направити в КСУ законопроект №8329 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (про перейменування Дніпропетровської області)».

21 листопада 2018 року Порошенко вніс до Ради законопроект щодо перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську. Парубій закликав знову спробувати перейменувати Дніпропетровську область.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні