30 серпня, 2016, 14:05

Із волинської «Батьківщини» виключають депутатів

Засідання бюро Волинської обласної організації ВО «Батьківщина», яке відбулося 12 серпня 2016 року, ще раз виявило абсолютне нерозуміння проблем області та реальних потреб волинян нинішнім керівником «біло-сердечних» Олегом Кіндером та його прихильниками.

Виявляється, тепер з партії можуть виключати за те, що депутат працює в інтересах громади. Кіндер пояснює це, прикриваючись «порушеннням Статуту партії» та «невиконанням доручень Політради ВО «Батьківщина».

Підставою для Кіндера виключити мене із рядів «Батьківщини» є те, що я подав на розгляд обласної ради проект рішення про створення комунального підприємства «Волиньприродоресурс» та проект про надання цьому підприємствунадр у користування.

Окрім мене, на пропозицію Олега Кіндера з лав «Батьківщини» виключили із незрозумілих причин також депутата облради Андрія Турака.

Хочу також наголосити, що від створення КП «Волиньприродоресурс» виграє в першу чергу уся волинська громада, адже нарешті з’являться кошти на реалізацію багатьох прийнятих обласною радою «екологічних» Програм, на які у бюджеті постійно бракує грошей.

Адже інвестор сплачуватиме 50 відсотків заробленого на корисних копалинах. Доля обласної казни при цьому складе 50 відсотків від загальної суми, по 25 повинні отримати бюджети району та сільських рад.

Пан Кіндер як голова волинського осередку партії через партійну структуру чинив опір у створенні КП «Волиньприродоресурс», аргументуючи це тим, що, мовляв, Верховна Рада ще не прийняла закон, який регулюватиме болюче для Волині питання видобутку бурштину.

Якщо Верховній Раді байдуже і вона не може прийняти потрібний закон ще з весни, то чому ми повинні чекати та дозволяти грабувати Волинь і надалі. У мене питання до Віктора Олійника, який курує волинських «батьківщинівців» у Києві, та лише імітує діяльність на користь Волині, чому він не розуміє важливості та нагальності проблеми з бурштином, даючи вказівки Кіндеру протистояти створенню КП «Волиньпрородоресурс».

Також хочу поцікавитися у пана Кіндера та його прибічників – то яким чином ви дбаєте про людей? Де ваші конкретні дії, альтернатива у наведенні ладу з бурштином та добуванням інших корисних копалин?

Бездіяльність керівництва обласної партійної організації ВО «Батьківщина» та його супротив у створенні КП «Волиньприпродоресурс» розцінюю як зраду інтересів волинян та підтримку корупційних схем, завдяки яким бурштинові надра бідніюють, збагачуюються окремі особи, а не районні та обласний бюджети.

Мільйони доларів проходять повз волинську громаду, тоді як чи не кожний населений пункт потерпає від поганих доріг, відсутності садочків, шкіл, належного медичного обслуговування. На мою думку, ми перетворилися на «соціальних» жебраків завдяки таким людям, як Олег Кіндер та лише трьом його прихильникам із 12 представників фракції ВО «Батьківщина» у Волинській обласній раді, які чинять опір тому, щоб навести лад у видобутку бурштину.

Це великі «патріоти», які дискредитують Волинь, яких треба гнати в шию на політичне сміттєзвалище, бо через таких політиків, прихильників хабарництва та корупції, у нас в країні війна.

Останні вибори до Верховної Ради дали оцінку Кіндеровій роботі. Людмила Кирда отримала ганебну поразку, набравши усього 12 відсотків голосів.

Замість того, щоб робити висновки у прогалинах своєї роботи, Кіндер починає шукати винних у провалі виборчої кампанії. Хоча було б правильним написати заяву на звільнення із посади голови обласної організації ВО «Батьківщина». А ще корисніше для волинської громади та міста Ковель було б, якби такі політики як Олег Кіндер розкаялися та зникли із політичного життя області.

Олег Кіндер у минулому був головою депутатської екологічної комісії, то хто ж як не він повинен знати про увесь безлад, який коїться у розробці волинських родовищ. Він є міським головою Ковеля, де існує чимало комунальних підприємств, тому йому добре відомо, як вони функціонують та наповнюють бюджет міста. Ганьба такому меру і такому голові волинської «Батьківщини»!

Я спільно із переважною більшістю депутатів Волинської обласної ради фракції ВО «Батьківщина» готуємо звернення до лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко з проханням розібратися у діях Олега Кіндера.

Депутат Волинської обласної ради Ігор ЛЕХ

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні