18 серпня, 2021, 16:55

У Луцьку діє організоване злочинне угруповання. Відео захвату будинку.

Експравоохоронець, аферист із Дніпра та декілька адвокатів - у Луцьку діє організоване злочинне угруповання, яке спіціалізується на "віджимі" об'єктів нерухомості людей, які попали в складні життєві обставини. Користуючись корумпованими зв'язками в судах, правоохоронних органах, виконавчій службі ділки переоформлюють та продають кредитні будинки, земельні ділянки з метою отримання неправомірної вигоди. При цьому в пошуках легкої наживи свідомо йдуть на обман, порушення чинного законодавства України, ігнорують рішення судів, загальноприйняті норми людської моралі та професійної етики.

ЗНАЙОМТЕСЬ:

Один із організаторів угруповання Роман ПАРТИКА - колишній технічний працівник волинського суду та експравоохоронець, якому через декілька років служби "вказали на двері". В пошуках роботи Партика зв'язався із однодумцем, аферистом із Дніпра Дмитром ОСТАПЕНКОМ, якого і привіз у Луцьк. Відповідно до відкритих баз даних в активі Остапенка більше 40 судів, декілька виконавчих проваджень про стягнення коштів, податкові махінації та інше. Для юридичного супроводу своїх темних справ запросили луцького адвоката Нестерука Романа Васильовича. Однак, адвокат він посередній. То ж допомагає адвокат об'єднання "АФК" Ігор ПЕТРУК, яким керує Лука КУМАНОВСЬКИЙ. Банкіри пам'ятають Кумановського по банку "Аваль", де він працював юристом. До речі, свого часу Лука Кумановський навіть відсидів у слідчому ізоляторі за свої темні справи. Однак схоже правильних висновків не зробив. До силових акцій (силове заволодіння чужим майном) ділки періодично запрошують юнаків одного із місцевих спортивних клубів.

ЩО ВІДОМО? Організоване злочинне угруповання захопило будинок голови благодійного фонду "Рідна Волинь" Дмитра ГЛАЗУНОВА в с. Струмівка Луцького району.

Відео захвату будинку, яке виклав у фейсбук Дмитро Глазунов набрало майже 14 тис переглядів. (на відео псевдоподружжя Дмитро Остапенко, Тетяна Гуславська та інші)
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=900770773982609&id=100021490851967

У 2008 році я придбав невеличкий будинок (усього 77 м.кв житлової площі) під валютний кредит. Оскільки це єдина у мене нерухомість і єдине можливе місце проживання, під час кризи будинок потрапив під мораторій, банк луснув і питання зависло на роки. Кредити необхідно виплачувати і я готовий його викупити. Але у кого і за скільки? За півтора року змінилося 4 іпотекодержателя і ніхто мене про це не повідомляв, ніхто фінансових розрахунків не надавав, хоча це вимога Закону. Більше того, я навіть не знаю точну суму боргу. Таким чином право вимоги "пішло по руках" з єдиною метою - відчужити нерухомість після 22 вересня 2021 року, коли закінчиться дія моратораю на стягнення такого майна, а гроші поділити.

В ЦИФРАХ: за десятиліття кредит зріс із 800 тис грн до більше 10 млн грн із штрафами і пенями. У травні 2020 року право вимоги боргу у фінкомпанії викупив луцький адвокат Роман Нестерук усього за 200 (двісті) тис грн! Я сам готовий був викупити свій борг, але Нестерук знаючи про це, випередив мене. В таких питаннях ви схемщиків не обійдете. Про те, що це незаконно я мовчу, бо на закони в нашій країні вже давно ніхто не звертає уваги.

Щоб не вступати в конфронтацію ми домовилися із Нестеруком продати будинок, а різницю поділити. У червні 2020 року ми заключити попередній договір купівлі-продажу із покупцем Дмитром Остапенком, які разом з Гуславською вдавали з себе любляче подружжя та отримали від них завдаток 1 ( одну) тис дол США (по 500 мені і Нестеруку). Однак, як показав час, вони і не збиралися купувати будинок. Завданням Нестерука було зняти арешт виконавчої служби, накладений ще у 2014 році за позовом банку "Надра". Я лише мав з'явитися до нотаріуса і підписати документи. Поки тягнулися суди, які Нестерук із адвокатом "АФК" Ігорем Петруком навмисне програли, щоб я не зміг виконати умови попереднього договору і переписати будинок на Остапенка, псевдоподружжя тихцем провело самовільні роботи та без дозволу заселилося. Цьому посприяли незаконні дії державного виконавця виконавчої служби у м. Луцьку, яка своєю незаконною постановою зробила Остапенка зберігачем майна, чим фактично легалізувала захоплення будинку.

Однак як виявилося згодом, у ці суди нам взагалі не потрібно було заходити. Відповідно до офіційних роз"яснень нотаріуса ми могли ще у червні 2020 року у місячний термін переоформити будинок на Остапенка. На той час я цього не знав. А коли взнав, то запропонував йому переоформити. Але у нього не знайшлося ні грошей ні часу зі мною зустрітися. Натомість було декілька місяців суцільної брехні.

КІНЦЕВА МЕТА ШАХРАЇВ - переоформити право вимоги, а згодом і будинок на третіх осіб, продати його, а потім з мене ще вимагати гроші в погашення боргу, в тч по судах.

Однак я прорахував ситуацію і спрацював на випередження. У ділків не залишалося виходу, як піти на порушення ухвали суду та чинного законодавства України. Зокрема, після провалу плану аферистів та викриття шахрайства, Нестерук попри заборону суду (ухвала від 14. 07. 2021) та в порушення низки норм чинного законодавства України незаконно здійснив переуступку боргу на користь ще однієї київської фірми.

На сьогодні діями адвоката Романа Нестерука займається КДК (контрольно-дисциплінарна комісія адвокатури у Волинській області), яку ми просимо анулювати свідоцтво Нестерука на право займатися адвокатською діяльністю за порушення адвокатської етики.

Іншими питаннями вищезгаданої "кругової поруки" займаються деякі служби в Києві, а також готується розгорнутий матеріал на одному із столичних каналів.

Також розкрутити цей спрут вимагає ГО "Спілка ветеранів-добровольців", яка готує відповідне звернення. Протиправні рішення корумпованих суддів, державних виконавців, правоохоронців, а також їх статки будуть під пильним громадським контролем.

Далі буде...

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні