26 липня, 2016, 15:20

Оштрафувала поліція? Ідіть до суду

На даний момент мало інформації про те, що більшість справ, які були подані до суду про скасування протоколу про адміністративне правопорушення та відміну штрафу за порушення правил дорожнього руху були виграшні.

На сьогодні розмір відповідних штрафів є чималий, варто звертатися до суду щодо оскарження дій дорожньої поліції, особливо в ситуації, коли Ви, на Вашу думку, не порушували правил дорожнього руху.

Для обгрунованого звернення до суду, потрібноо знати та виконати ряд обов’язкових порад, без яких виграти справу буде складно.

В разі потреби скасування адмінпротоколу та накладеного штрафу, Вам рекомендовано:

1 – Відразу ж повідомити працівника поліції, про свої наміри оскаржувати його дії в суді. Приблизно у 15% випадків поліцейські змінюють рішення щодо накладання штрафів.

2 – Дуже уважно поставитися до складення протоколу\постанови про адміністративне правопорушення. (всі поля повинні бути заповненими або прописані буквою «z».)

3 – Чітко з’ясувати та відповідно зафіксувати на яких підставах Вас було зупинено з посиланням на норму закону та яке правопорушення було вчинено відповідно до Кодексу про адміністративне правопорушення.

4 – Обов’язково в протоколі\постанові зазначити свою позицію стосовно дорожньго інциденту.

5 – При наявності свідків – зафіксувати їх дані в протокол\постанову, окремо для себе зберегти їх контактні дані.

6 – Бажано відразу ж написати скаргу на дії працівника поліції.

7 – Обов*язково у протоколі\постанові про скоєння адмінпорушення зробити відмітку (окремий запис) про клопотання стосовно ознайомлення з матеріалами судового провадження.

8 – Відразу ж потрібно вирішувати питання про складання судових документів щодо оскарження адмінпротоколу та штрафу – (у вас всього 10 днів на подачу документів).

9 – Додатково рекомендовано консультацію адвоката.

10- Підготовлені матеріали та документи власноруч подавайте до канцелярії суду та отримайте відмітку про їх отримання судом (на Ваших копіях позовної заяви).

11 – Систематично відстежуйте, на яку дату та годину призначили Вашу справу до розгляду та хто її буде розглядати на порталі судової влади України (court.gov.ua).

12 – Попередньо вивчіть матеріали судового провадження по вашій справі, у разі не згоди – обов’язково письмово пишіть відповідне заперечення.

13 – Всі докази, які у Вас є по справі обов’язково долучіть до матеріалів справи, склавши відповідне клопотання.

14 – У день судового засідання, обов’язково прийдіть на слухання та представте вашу позицію. Тут є одна дуже чудова перевага – опоненти, працівники поліції, на подібні справи не завжди ходять, тож ви зможете безперешкодно довести свої аргументи.

Ну, і найголовніша порада – не бійтесь! Суддя не страшний, а лише посередник між сторонами, яким потрібно довести свою правоту і, як правило, служителі Феміди прислуховується до обґрунтованої позиції та ухвалюють відповідні рішення.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні