16 червня, 2017, 17:02

«Свобода» пропонує альтернативу для Луцька

Минулого тижня лучани мали можливість спостерігати за новим актом політичного шоу під назвою «боротьба за владу». Основні дійові особи давно відомі усім. Їхня мета також ні для кого не є секретом. Рішення Луцького суду про поновлення на роботі Юлії Вусенко не лише не припинило протистояння, а навпаки додало йому нової гостроти та забарвлення.

На жаль, після смерті Миколи Романюка Луцьк перетворився на арену запеклої війни за владу. Ніхто вже й не згадує про мораль і цивілізовані методи політичного процесу. Як показують події останніх місяців, учасників цього шоу не хвилює доля міста та лучан. Замість того, щоб працювати над стратегіями розвитку міста обидві сторони сьогодні працюють над тим як очорнити політичного опонента. Замість роботи над розвитком економіки, залученням інвестицій, створенням робочих місць йде війна за посади, сфери впливу та адмінресурс. Замість туристичного потенціалу Луцька вони активно працюють над потенціалом маніпуляцій громадською думкою. А замість якомога швидшого проведення виборів міського голови відбуваються незрозумілі закулісні ігрища на різних щаблях влади. Ніхто навіть не думає над тим, що буде з містом та чим живуть лучани сьогодні.

Змагання за мерське крісло вже давно трансформувалося у бажання отримати владу будь-якою ціною. Порції бруду, цинізму, інтриги та підступи, - все це визначає сьогодні політичний ландшафт нашого міста. Стає очевидно, що учасники протистояння не гребуватимуть ніякими методами для досягнення своїх цілей. Боюсь, що тітушки, які були зафіксовані біля міської ради 6 червня, є лише початком. І нам варто чекати нових проявів брудної політичної боротьби без правил, якої місто раніше ще не бачило. Боюся навіть уявити, що буде з початком виборчої кампанії. Але чи хочемо ми жити в такому місті? Чи все-таки прагнемо мешкати в населеному пункті, де місцева влада зациклена на якісній ефективній роботі, а не на взаємопоборюванні?

Непомірні амбіції та гіпертрофоване бажання отримати контроль над містом ще ніколи не приводили до чогось хорошого. Це шлях в нікуди. Там, де бажання влади засліплює свідомість, ніколи не буде розвитку міста, вирішення комунальних проблем, залучення інвесторів, злагодженої роботи транспорту, соціальної сфери. Зараз в місті накопичилось багато актуальних питань, які потребують вирішення. Але для того, щоб їх вирішувати, треба щоб у місті був мер обраний громадою Луцька. Поки ж триває перехідний період, проблеми лише накопичуються.

Луцьк буде успішним, процвітаючим та матиме впевнене майбутнє, коли ним керуватимуть люди, для яких влада не самоціль, а засіб для розбудови сучасного європейського міста. Які не залежать від того чи іншого клану, а працюють на громаду і її інтереси. Які поза брудною політичною боротьбою і мають управлінський та господарський досвід. Луцьк потребує принципового, порядного та сучасного керівника. Він має перебувати над процесами, а не в них. Бути поза політичним протистоянням. Вміти компетентно вирішувати проблеми.

Тому «Свобода» й зробила ставку на Сергія Кудрявцева як потенційного кандидата на посаду міського голови. На нашу думку, він має ті якості, які потрібні для успішного мера: досвід, принциповість, здатність приймати стратегічні рішення, незаангажованість, чесність та порядність. Свою ефективність він довів, працюючи після Революції гідності на посаді першого заступника голови Волинської ОДА. Так само послідовно Сергій Кудрявцев працюватиме над розбудовою міста, розвитком його економічного, соціального і туристичного потенціалу. Луцьку вкрай потрібні порядні фахові професіонали, які забезпечать динамічний поступ обласного центру.

Чим скоріше лучани на вільних виборах зможуть обрати собі міського голову, тим краще для обласного центру Волині. Але на фоні того, що відбувається у місті з лютого цього року я не здивуюсь, якщо дата виборів міського голови Луцька й надалі висітиме в повітрі. Немає жодних гарантій, що вибори пройдуть у вересні, а не в жовтні, листопаді чи взагалі взимку. Лучани сьогодні є заручниками кланової боротьби, яка точиться на верхах. Але усім нам варто пам’ятати: альтернатива цинічній боротьбі за владу, яка виснажує і вбиває потенціал міста, існує.

Петро Герасименко, заступник голови Волинської «Свободи»

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Така довга преамбула, чи то вступ, чи прелюдія, чи увертюра... Без прізвищ "двох сторін", а вже наприкінці - про того, хто може ощасливити місто. Про місцевого месію, про його стратегію. Цікаво, в чому проявилась стратегія банківського клерка, якому важко сформулювати елементарну думку з 3-4 речень? Якщо можна - детальніше? Будьте такі ласкаві, пане "аналітик"? Бо ж стратегію можна розглядати як "...довгостроковий, послідовний, конструктивний, раціональний, підкріплений ідеологією, стійкий до невизначеності умов середовища план, який супроводжується постійним аналізом та моніторингом в процесі його реалізації та спрямований з певною метою на досягнення успіху в кінцевому результаті", - каже Вікіпедія. Під впливом яких емоцій вас так понесло? Чи занесло?
Відповісти
Петя, Кудрявцев в побуті_Кудрявцев.Але харизми керівника і тим паче міського голови, в нього немає.Лучани знайдуть альтернативу.
Відповісти
Кудрявцев - він ніякий. Ніби в капустяному розсолі його вимочували. Власне, в "Свободі" немає й кого висувати. Пирожик, вітів, і той дядько, що газети роздає.
Відповісти
Бабо помилково натиснув донизу, підтримую Вашу думку. Знаю особисто Кудрявцева, коли він працював на Волі в Укрсиббанку. Нормальний хлопчина, але як Керівник міста ніякий. Ще й те що всі активно повлягались під однорічну культуру Укроп. Шкода що існуючі казнокради так тримаютьс язубами за ту владу, не маючи ідеології, які дає змогу змінити все навкруги. А при системі 5.10 навіть ті хто сидів біля корита зможуть добре заробляти тільки в чесний і законний спосіб дє буде здорова конкуренція на вільному без втручання держави економічному ринку. Держава геть з економіки. І тоді буде толк. Долучайтесь 5.10 на Волині з кінця 2016 року.
Відповісти
У Свободі ще є барига Олександр Вовк який на КХП дірєктором був у 2014р. Я мав неприємність з ним попрацювати, після того за свободу не голосую.
Відповісти
Тепер права нога вітива цей вовк .Торгує закарпатським лісом.
Відповісти
Він з встроєним блютюзом в голові з велосипедом в руках... )))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні