--> Якщо будемо мовчати, Польща перейде до територіальних претензій | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
07 лютого, 2017, 09:31

Якщо будемо мовчати, Польща перейде до територіальних претензій

Чергові антиукраїнські заяви з боку голови правлячої партії Польщі "Право та справедливість" Ярослава Качинського про те, що Україні потрібно відмовитися від своїх Героїв, щоб увійти до Європи, свідчать про відродження імперських амбіцій в частини правлячого класу Польщі.

Очевидно, у Ярослава Качинського відбувається період загострення польського шовінізму, і він мріє про нову імперію - третю Річ Посполиту.

На жаль, в нього коротка і деформована історична пам'ять. Перш ніж погрожувати Україні, що її не пустять у Європу через Бандеру, я б хотів нагадати Качинському, що Бандера жив і був вбитий на вулицях європейського міста Мюнхена агентом КДБ.

Дивно, чому Качинський забуває про злочини польських окупантів з Армії Крайової на етнічних українських землях. Чому ігнорує злочини поляків в Україні та тривалий період польської окупації, який розпочався ще з середини XIV століття.

Польським можновладцям варто покаятися за багаторічну загарбницьку політику національного та соціального гноблення українців та інших народів, замість того, щоб вказувати, кого вважати своїми героями.

Замість політики взаємопрощення, порозуміння та дружби поляки знову починають втручатися у внутрішні справи суверенної держави.

Сьогодні у Польщі спостерігається відродження імперських колоніальних устремлінь, а беззубість української влади лише сприяє цьому. Якщо українська влада буде мовчати, то скоро Польща буде вимагати засудити Богдана Хмельницького за те, що він підняв українців на національно-визвольну боротьбу проти польського панування. А потім взагалі засудити усіх українців, які боролися за незалежність власної країни і почне висувати територіальні претензії.

Влада повинна зайняти чітку позицію і дати зрозуміти Польщі, що вона не має жодного права вказувати українцям на те, як їм розглядати свою історію та кого шанувати.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так є! Все правильно!
Відповісти
Під час Волинської вендетти Польща не була окупантом України. Українців і поляків натравили одне одного Гітлер і Сталін.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні