--> Заява волинських депутатів до Юлії Тимошенко | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
01 грудня, 2016, 14:32

Заява волинських депутатів до Юлії Тимошенко

Написали заяву на ім"я Юлії Володимирівни. Оприлюднюю тут її текст повністю:

ЗАЯВА

Ми, депутати Волинської обласної ради, члени фракції ВО «Батьківщина» Ігор Лех, Василь Столяр, Андрій Турак, Анатолій Бусько, Галина Йовик, Роман Карпюк, Валерій Курстак, Алла Лісова та Володимир Яренчук, стурбовані внутріпартійною ситуацією, яка складається в обласному партійному осередку. З подачі його голови Олега Кіндера відбуваються згубні процеси, брудні політичні ігри, які всупереч партійній дисципліні мають негативний вплив не лише на депутатів, а й на простих волинян.

Головними причинами протистояння між Олегом Кіндером, його прибічниками (депутатами Волиньради Людмилою Кирдою, Валентиною Касардою, Сергієм Слабенком) та нами, є:

- Зняття Валентини Касарди з посади голови фракції ВО «Батьківщина» у Волиньраді та обрання на її місце Василя Столяра;

- Створення КП «Волиньприродоресурс».

Хотіли б наголосити на тому, що ці причини Кіндер визнає та сам неодноразово їх називав.

Ми, 9 депутатів, членів фракції ВО «Батьківщина» із 12, підтримали рішення відсторонити Касарду від виконання обов’язків голови фракції ВО «Батьківщина» у Волинській обласній раді, оскільки вважаємо, що вона не відповідає цій посаді, тому що ще у минулій каденції 02.04.15 р. під час голосування за проект рішення Волиньради про вжиті заходи щодо утисків майданівців Валентина Касарда не підтримала цей проект.

Хоча ми добре знаємо, що вона вчинила так, бо «танцювала» під дудку регіоналів, будучи членом фракції «Батьківщина». До речі, це не єдиний випадок, коли Касарда голосувала так, як прорегіонівська більшість. Це ганьба не підтримати розслідування утисків проти майданівців!!! Тепер же Касарда активно намагається відбілити свою заплямовану співпрацею з регіоналами репутацію, нібито допомагаючи учасникам АТО та автомайданівцям.

Також вважаємо неприйнятною поведінку Касарди, яка, будучи ще головою фракції, перед початком сесійного засідання показала нам для ознайомлення та обов’язкового виконання порядок денний сесії, де було відмічено, яким чином фракція ВО «Батьківщина» повинна голосувати за кожне, навіть дріб’язкове, питання. Мовляв, так вирішив Кіндер і ми повинні так голосувати. Ми не можемо погодитися на такі маніпуляції, оскільки вважаємо, що Кіндер не володіє ситуацією, яка є в області, не є депутатом обласної ради, відтак не може об’єктивно оцінити кожен проект рішення, а тим більше, вказувати, як за нього голосувати.

Крім того, вважаємо, що Олегу Кіндеру давно пора видати партійний квиток партії «Солідарність», бо як Касарда «загравала» із Партією регіонів, коли та була при владі, так Кіндер сьогодні прислужує волинському губернатору, члену «Солідарності», підтримуючи усі його кроки, які подекуди суперечать здоровому глузду та абсолютно не йдуть на користь волинян. Яскравим прикладом цього є позиція Кіндера як голови волинської «Батьківщини» щодо створення комунального підприємства «Волиньприродоресурс». Основна мета КП – наведення ладу та впорядкування видобутку бурштину, піску, торфу та інших корисних копалин, лісових вирубок тощо. Проект рішення про створення даного підприємства вніс на розгляд сесії «батьківщинівець» Ігор Лех, проти якого з подачі Кіндера розпочали внутріпартійну війну, як і проти нас, - тих депутатів, які його підтримали.

Цілком очевидно, чому Кіндер та його прибічники виступили проти комунального підприємства, - адже створенню «Волиньприродоресурсу» чинила опір фракція «Солідарність». І це при тому, що Юлія Тимошенко в одному зі своїх висловів наголошувала, що створення таких комунальних підприємств можливе, якщо воно дійсно працюватиме на користь громади та не має корупційної складової.

Нагадаємо, що беззаконня із бурштиновими покладами торкнулося не лише Волині, а й Житомирщини. Проте там з ініціативи голови Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» , яка донедавна була головою Житомирської облради, Анжеліки Лабунської без супротиву було створене таке ж саме комунальне підприємство «Бурштин Полісся». У нас же за таку ініціативу Кіндер виключає з партії, відверто показуючи, що він на боці тих, хто не хоче прозорості в питанні надр, передовсім у видобуванні бурштину.

Прикро, що центральний штаб ВО «Батьківщина» не помічає, яким чином голова обласної парторганізації Олег Кіндер вислужується перед волинським губернатором, давно ставши маріонеткою у його руках.
Крім того, ми вважаємо, що Кіндер своїми корупційними діями заслуговує серйозного покарання, що добре відомо і чим успішно користується Волинська ОДА, використовуючи «гріхи» Кіндера у своїх партійних цілях для того, щоб в обласній раді створити більшість, лояльну до губернатора.

Зважаючи на викладене вище, ми звертаємося до партійного керівництва, до Юлії Тимошенко дати належну оцінку діям Олега Кіндера, який швидкими темпами, на нашу думку, нищить обласний партійний осередок.

Юлія Тимошенко у Києві досі оточена зрадниками, але продовжує боротьбу за правду та справедливість, і у той час, коли Юлія Володимирівна сиділа у в’язниці, такі прислужки як Олег Кіндер, Валентина Касарда під стягами «Батьківщини» комфортно себе почували у регіонівському середовищі. Тому не можна допустити, щоб в оточенні лідера ВО «Батьківщина» продовжували перебувати люди, які користуючись рейтингом партії, роблять собі ім’я, паралельно зраджуючи та знищуючи партійну структуру на Волині.

З повагою
депутати Волинської обласної ради, члени фракції ВО «Батьківщина»
Ігор Лех,
Василь Столяр,
Андрій Турак,
Анатолій Бусько,
Галина Йовик,
Роман Карпюк,
Валерій Курстак,
Алла Лісова,
Володимир Яренчук

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні